backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Reemedaillons van de houthakkersvrouw

Afdrukken

Ingrediënten:

Reemedaillons van de houthakkersvrouw- 8 reemedaillons
- 200 gram boter
- 200 gram champignons
- 4 sneden brood
- 1 dl. port
- 3 sjalotjes
- 60 gram ganzenleverpastei
- cayennepeper
- zout
- peper

 

Bereiding:

Maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en sauteer (aanbraden of aangaren) ze zachtjes gaar in 40 gram boter.
Breng met zout en peper naar smaak en houd ze warm.
Snij uit het brood 8 rondjes waarop de medaillons passen en bruineer deze in 50 gram boter.
Houd ze warm.
Besmeer ze met de ganzeleverpastei.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 50 gram boter in een pan, bestrooi de medaillons met peper en zout en sauteer ze in 5 minuten bruin.
Leg ze op de croûtons.
Leg de sjalotjes in de boter van de medaillons, sauteer deze bruin en deglaseer ze dan met de port.
Schraap alle aanbaksels van de bodem los en laat dit 3 minuten koken.
Voeg dit, van het vuur af, met de rest van de boter samen.

 

Serveertip:

Leg de champignons tussen de medaillons, schenk de saus over het geheel en serveer.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.