backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Victoria Sponge

Afdrukken

Omschrijving:

Een Victoria Sponge was de favoriete biscuit van koningin Victoria, en is sindsdien uitgegroeid tot een beproefde en echte recept voor tea-time taart.

 

Victoria Sponge

Ingrediënten:

- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 180 gram kristalsuiker 
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels  poedersuiker
- 180 gram roomboter, zacht
- 3 eieren
- 1/2 kopje melk
- 1 theelepel vanille-extract 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 400 graden Fahrenheit (200 graden Celsius).

Vet een 8 inch springvorm in. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en zet deze apart.

Klop de boter en suiker samen in een middelgrote kom.
Voeg de eieren één voor één toe en meng elk ei grondig voordat het volgende ei toegevoegd wordt.
Roer het bloemmengsel langzaam door het boter/suiker/eieren mengsel.
Klop de melk en vanille daar doorheen totdat het beslag glad is. Giet het beslag in de voorbereide springvorm.

Bak de Sponge voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is gereed als je een tandenstoker, die je in het midden in de Sponge steekt, er schoon uitkomt.
Koel de Sponge in de springvorm gedurende 10 minuten.
Zet daarna de Sponge op een rooster om volledig af te koelen.

 

Serveertip:

Deze cake wordt traditioneel ongematteerd geserveerd.
Snij gewoon de Sponge horizontaal in tweeën en vul deze met jam en/of banketbakkersroom.
Daarna bestrooien met poedersuiker.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.