backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Basisrecept muffins

Afdrukken

Ingrediënten (12 stuks):

Muffin- 275 gram zelfrijzend bakmeel (of een deel volkorenbloem, havermout, muesli of cacao)
- 1 tl. bakpoeder
- 100 gr. suiker (of stroop, rietsuiker, honing)
- 2 eieren
- 240 ml. melk (of karnemelk, yoghurt, zure room, kwark of vruchtensap)
- 0.5 tl. zout
- 100 ml. vloeibare boter (of plantaardige olie, gesmolten boter)

 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Het mag best wel nog wat klonterig zijn. Te lang mixen zorgt voor taaie, droge muffins.

Bak het geheel voor 20-25 minuten op 200 graden Celsius in een muffin vorm of papieren cakevormpjes.

 

Variaties:

Je kunt bv 100 gr van de volgende ingrediënten toevoegen (of combinaties ervan):

Zoet:
appel in stukjes, kaneel, rozijnen, kokos, chocolade, bosbessen, frambozen, mango, walnoten, pecannoten, hazelnoten, amandelen, banaan, gedroogd fruit, koekkruiden, speculaaskruiden, kersen, maanzaad.

Hartig:
ham, salami, kaas, bosuitjes, olijven, kruiden, paprika, pompoen, ui, prei, bacon, spinazie, champignons, gedroogde tomaat, zalm, mosterd.

Versiering:
De bovenzijde kun je ook nog afwerken met (chocolade)glazuur, slagroom, fruit, noten, etc.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.