backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Brits pasteitje

Afdrukken

Een heerlijk tussendoortje als je trek hebt maar ook heerlijk bij de lunch of als voorgerecht.
Het recept is voor 4 pasteitjes. Als hulpmiddel heb je bakpapier nodig.

Ingrediënten:

- 1 geschilde vastkokende aardappel,
- ½ geschilde knolselderij,
- 125 gram winterpeen,
- 1 gesnipperde ui,
- 1 eetlepel Worcestershire saus,
- 250 gram varkensgehakt half-om-half,
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid),
- 60 gram boter,
- 1 losgeklopt ei,
- Zout en peper.

Bereiding:

Verwarm de over voor op 180°C.

Snij de aardappel, knolselderij en peen in blokjes van 1 cm.
Meng de ui en de Worcestershiresaus door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Plak 2 blaadjes bladerdeeg aan elkaar tot een rechthoek.
Verdeel de vulling over het midden van het deeg en leg op elk portie een deel van de boter.
Vouw de uiteinden van het deeg naar binnen en druk het pakketje rondom dicht. De naad ligt nu bovenop de pastei.
Bestrijk de pastei met de boter en bak ze ca. 35 min. In de oven.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.