backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Kipsalade

Afdrukken

Ingrediënten:

Kipsalade

- 4 kipfilet
- 1 ltr. water
- 2 bouillontabletten
- kip
- 1/2 tl. zout
- 1 grote appel
- citroensap
- 1 zure augurk
- 2 el. zure room
- 4 el. mayonaise
- mierikswortel
- zout
- peper
- suiker
- enkele blaadjes sla

 

Bereiding:

Breng het water met de bouillontabletten en zout aan de kook.
Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw aan de kook en laat de kip heel zachtjes in 20 minuten gaar trekken.
Laat daarna afkoelen.

Snij het kippenvlees en de appel in blokjes.
Besprenkel de appel met citroensap en snij de augurk in stukjes.
Meng dit alles in een kom.

Roer de zure room door de mayonaise en roer er naar smaak mierikswortel, zout, peper, citroensap en suiker door.
Giet deze saus over het kippenmengsel en laat het een kwartier staan.

 

Serveertip:

Bekleed 4 schaaltjes met blaadjes sla en schep er de kip salade op.
Geef er eventueel geroosterd brood of toast en boter bij.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.