backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

Asperge/Blue Stilton salade

Afdrukken

Ingrediënten:

Asperge/Blue Stilton salade

- 12 groene asperges
- 1 tomaat
- 1 aardappel
- 8 gr. truffel
- 120 gr. Blue Stilton
- 1 el. boter
- 2 el. witte port
- 1 el. natuurazijn
- 1 el. truffel-jus
- 4 el. walnoot-olie
- Verse bieslook
- 1 snufje suiker
- Gemengde sla
- Peper
- Zout

 

Bereiding:

De asperges schoonmaken en circa 3 minuten blancheren.

Alle slasoorten wassen en goed uit laten lekken.
De tomaat ontvellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden.
De aardappel schillen, wassen, in Juliennes snijden en vervolgens in de hete boter bakken.
De truffel in dunne plakjes snijden.

Al deze ingrediënten, behalve de aardappel koel weg zetten.
Voor de dressing azijn met peper, zout en de suiker mengen.
De Port en truffel-jus erdoor roeren.
De walnoot-olie hier al kloppend bij schenken.

De Blue Stilton in plakjes snijden.

 

Serveertip:

De slasoorten over de bordjes verdelen.
De asperges, tomaat en aardappel rondom de salade schikken en de truffel en Blue Stilton op de salade leggen.
De salade met de dressing besprenkelen en met bieslook sprieten garneren.

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.