backpipes
beurs1
beurs3
tenten1
tenten2

'Low Tea' of 'High Tea' ?

Afdrukken

Hertogin Anna van Bedford'Low Tea' en 'High Tea’ (Afternoon Tea) zijn kleine maaltijden die in de namiddag geserveerd worden. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer, maar officieel wordt een ‘Tea’ geserveerd om 4 uur 's middags. Niet eerder en niet later!

'High Tea' is een Engels fenomeen dat zo een  anderhalve eeuw geleden is ontstaan, toen de lunches vroeger dan nu werden geserveerd en  het diner juist later.  Er zat dus veel tijd tussen de maaltijden.

Hertogin Anna van Bedford werd daardoor tegen het eind van de middag altijd zo hongerig dat ze op een dag besloot een blad thee, sandwiches en cake op haar kamer te laten brengen.
De trend was gezet:  Vriendinnen kwamen eten en roddelen en er kwam steeds meer eten op tafel. En de traditie kreeg een naam: 'High Tea'.

Thuis een 'High Tea' geven is bijzondere uiting van gastvrijheid, vergezeld met allerlei lekkernijen. Ultiem genieten in het voorjaarszonnetje, onder de parasol of aan het water. Gezellig en ontspannen met familie,  vrienden of kennissen. In Engeland is het een dagelijks ritueel, in Nederland is het een speciale stijlvolle gebeurtenis.

TeaDe 'Low Tea' is iets minder uitgebreid dan de 'High Tea'.
Net zoals bij het Engelse ontbijt, wordt ook deze maaltijd tegenwoordig alleen nog maar in hotels en restaurants geserveerd.
Het bereiden ervan neemt voor de meeste personen tegenwoordig te veel tijd in beslag.

In de tijd dat de Britse adel nog zeer welvarend was en bedienden hadden die hun voedsel verzorgden, was de 'High Tea' het belangrijkste sociale moment van de dag met veel verschillende soorten thee. muffins en/of luxe koekjes.

Bij 'The English Kitchen' kunt u een volledig verzorgde 'Low Tea', 'High Tea' of een Tea workshop bestellen.Wij verzorgen deze geheel in stijl compleet met ons exclusieve servies ter waarde van 3000 euro. Waarom in stijl? Vaak horen wij de uitlating: "O, wij hebben al vaker een High Tea gedaan". En dan pas komt deze klant tot de ontdekking, dat de High Tea die ze in het verleden hebben gedaan totaal niets te doen hebben met een echte High Tea. Dit dient namelijk niet alleen een schaal met 'Engelse hapjes' te zijn, maar dient een volledige ervaring te zijn voor de smaakpappillen en de geest.

Onze 'Tea' ervaring is inclusief:
- Luxe serviezen
- Luxe hapjes
- Luxe chutneys
- Luxe Engels kazen
- Chocolade, gebak, amuses, pie's enz. enz.

Kortom: een volledige smaaksensatie: zoet, zout, zuur, bitter. Dit om uw smaak peppillen extra te prikkelen.

Natuurlijk dekken wij de tafel in, verzorgen wij de bediening en nemen na afloop alles weer vuil mee.
Kortom ook de gastvrouw heeft rust.

Hebben wij inmiddels uw smaakpapillen geprikkeld?
Bel dan met ‘The English Kitchen’ (telefoonnummer: 06 5129 6318) en vraag vrijblijvend naar onze mogelijkheden of kijk op onze 'Low Tea.

 

Groot-Brittanie Engeland Schotland Wales Ierland

Site maintained by Maindes.